- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 10.00
Více receptů naleznete v 51. čísle časopisu Pochutnej si se STOBem. http://www.stob.cz/cs/casopis-pochutnej-si-se-stobem
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 110 |
Mandle | 20 |
Citronová šťáva | 20 |
Rum hnědý | 20 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 70 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 120 |
Mouka pšeničná hladká | 400 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 300 |
Energetická hodnota celkem: 12794 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 104,
Sacharidy (g): 447,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 145,
Vláknina (g): 35,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1279 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 10.4, Sacharidy (g): 44.7, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mouku smíchejte s kypřicím práškem. Vejce vyšlehejte s cukrem a olejem a přidejte jogurt, potom opatrně vmíchejte mouku a přidejte citronovou šťávu a rum. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy (můžete využít i formu na beránka) a posypte mandlovými lupínky. Pečte při 180 °C cca 30–40 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.